Vogt, Kirsti

Jeg har vært litterær oversetter på heltid siden 2004, og oversetter skjønnlitteratur fra engelsk, svensk og dansk.

Mottok Bastian-prisen 2019 for beste barne- og ungdomsbokoversettelse, for Jessica Townsends "Ingenlund – Morrigans forbannelse", og Kulturdepartementets oversetterpris 2020 for Jessica Townsends "Vundersmed – Morrigans kall".

De siste årene har omtrent halvparten av arbeidstiden gått med til skjønnlitteratur for voksne, mens den andre halvparten har vært brukt på barne- og ungdomsbøker, og den variasjonen trives jeg godt med.

Jeg har også oversatt dramatikk, samt manus og sangtekster til en animasjonsfilm og en fire episoders animasjonsserie.

Jeg synger i kammerkoret Ensemble 96 og er medlem av Norsk scrabbleforbunds språkkomité. Har sittet i Norsk Oversetterforenings styre, og er nå en del av foreningens seminarkomité.

Født1971
SpråkAmerikansk
Svensk
Epostkirsti@vogt.as