Bjørnsonfestivalen arrangeres i Molde 7.– 11. september. Norsk Oversetterforening samarbeider i år med festivalen om to programposter:

Torsdag 8. september kl. 17:30–18.30 (Plassen, Møre og Romsdal kunstsenter)
Den tenkende planeten – klassikeren «Solaris»
I en fjern utkant av verdensrommet ligger planeten Solaris. En planet med tilsynelatende tenkende evner og livsformer fjernt fra det vi kjenner til. I over hundre år har forskere fra jorden forsøkt å løse Solaris’ gåte. Når Kris Kelvin ankommer forskningsstasjonen som går i bane rundt planeten, oppdager han raskt at det ikke bare er den vanlige besetningen som befinner seg om bord.

Den polske forfatteren Stanislaw Lem, omtales gjerne som en av verdens fremste science fiction-forfattere, og kultklassikeren «Solaris» (1961) som en av det tyvende århundrets mest betydningsfulle og særegne romaner. Den er oversatt til mer enn 40 språk, og Julia Wiedlocha har oversatt den fra polsk til norsk. Hun deler av kunnskapen sin om «Solaris», Stanislaw Lem og arbeidet med oversettelsen.

Arrangementet er et samarbeid med Norsk Oversetterforening.

Lørdag 10. september kl. 12:00–13.00 (Plassen, Storyville)
Livet med Margaret Atwood
Margaret Atwood nevnes hvert år i Nobelpris-sammenheng og har nesten seksti utgivelser bak seg. Bant de mest kjente er «Tjenerinnens beretning», boka bak TV-serien «A Handmaid’s Tale» samt «Gileads døtre» og «Alias Grace». Den kanadiske forfatteren har alltid vært forut for sin tid med fokus på tema som genforsking, naturvern, totalitære regimer og patriarkalsk og religiøs undertrykkelse.

Inger Gjelsvik har levd tett på Margaret Atwood sitt forfatterskap i mer enn førti år og har oversatt seksten av bøkene hennes til norsk. Hun forteller om Margaret Atwoods forfatterskap og arbeidet med å gjøre tekstene hennes tilgjengelige for oss lesere.

Arrangementet er et samarbeid med Norsk Oversetterforening.

Fullt program finner du på Bjørnsonfestivalens nettside. 

Bjørnsonfestivalens hovedmål er å fremme interessen for litteratur og skrivekunst. Festivalen ble etablert i 1992, som Norges første litteraturfestival. Bjørnsonfestivalen er en av Norges største litteraturfestivaler og henter navnet sitt fra Norges første nobelprisvinner i litteratur, Bjørnstjerne Bjørnson. Festivalen har en internasjonal profil og en målsetting om å gi Norge et internasjonalt litteraturarrangement av høy kvalitet.