Tid: Onsdag 22. november kl. 19.00
Sted: Kverneland, Litteraturhuset i Oslo

Bastianprisen er Norsk Oversetterforenings pris for fremragende oversettelse av et skjønnlitterært verk.

Denne kvelden kan du møte årets mottakere av Bastianprisen 2023, Sverre Knudsen og Magne Tørring. De skal snakke om sine oversettelser av henholdsvis David Walliams Kodenavn Bananas (fra engelsk) og Mieko Kawakamis Natsus somre (fra japansk).

Om Sverre Knudsens oversettelse sier komiteen følgende: «Årets prismottaker har i en årrekke vært en vektig leverandør av oversatt barne- og ungdomslitteratur. Prisvinneren oppviser en spesiell glede over og evne til å fargelegge tekstene med velvalgte adjektiver som kunne vekke selv den søvnigste leser. Når han kaller språkets seleksjonsakse og velger ut – eller finner opp – sjeldne og/eller nyskapende ord som gampetryne, kakkenynner eller rappenskralle.»

I begrunnelsen for tildelingen av prisen til Magne Tørring fremhever komiteen følgende: «Den flyter så selvfølgelig, selv om setningene, som [Magne] sier i etterordet ‘ytte en påtakelig seig motstand da jeg skulle bryte dem ned til sine bestanddeler og sette dem sammen igjen på norsk’. De ‘hopper ubesværet fra assosiasjon til assosiasjon, ord til ord, minne til minne.’ At han har lykkes bekrefter også vår japanskkonsulent, som sier: ‘Jeg kjenner igjen Mieko Kawakamis stil og føler med det samme at det er henne jeg leser.’»

Det er fri adgang og plass til 40 personer.

Facebook-arrangementet finner du her. 
Litteraturhusets programinformasjon finner du her.

Vel møtt!